logo

Aanbouw

Nieuwe aanbouw voor uw woning?

Aanbouw

Ook voor kleine bouwactiviteiten kunt u aankloppen bij Van Koppen Bouw. Heeft u plannen om een aanbouw te realiseren? Wilt u een grotere woonkamer of een slaapkamer op de begane grond creëren? Wij helpen u graag!

Misschien klinkt het bekend. U bent ergens een tijd geleden met veel plezier gaan wonen, maar inmiddels voldoet de woning niet meer aan uw behoefte. Wellicht is er ruimtegebrek ontstaan door gezinsuitbreiding of wilt u graag levensloopbestendig wonen. Een aanbouw zorgt ervoor dat u in uw vertrouwde woning kunt blijven wonen.

161457233_1813981992116627_8864537317904287272_n

Aanbouw realiseren

Er zijn tal van redenen waarom klanten bij ons aankloppen met de vraag of wij een aanbouw voor hen kunnen realiseren.

  • Wanneer er sprake is van gezinsuitbreiding, waardoor extra ruimte nodig is
  • Wanneer er een garage of een extra kamer in huis nodig is
  • Ook bedrijfspanden zijn door de groei van personeel soms toe aan een aanbouw

Wat de reden ook is voor uw aanbouw, Van Koppen Bouw komt de uitbreiding met plezier voor u realiseren, uiteraard geheel naar wens.

Soorten aanbouw

Zoals we al aangaven, kunnen er verschillende redenen zijn waarom er gekozen wordt voor een aanbouw. Op de begane grond kunnen eigenlijk alle ruimtes wel voorzien worden van een aanbouw. Zo kunnen bijvoorbeeld de keuken of de woonkamer vergroot worden, maar het kan ook een garage of carport zijn.

Is het de bedoeling dat de bovenverdieping een aanbouw krijgt, dan brengt dit uiteraard extra aandachtspunten met zich mee. Dit moet namelijk op de bestaande benedenverdieping worden gebouwd of er moet een andere oplossing met voldoende steun worden uitgewerkt.

Vergunning voor de aanbouw

In Nederland mogen er vaak geen grote aanpassingen gedaan worden aan een woning zonder toestemming. Zo zijn er regels die gelden voor wanneer iemand een aanbouw wil laten plaatsen. Echter is niet in alle gevallen een vergunning voor de aanbouw nodig. U doet er verstandig aan om bij de gemeente na te vragen of voor uw specifieke woonwens een vergunning vereist is. Maar als u contact opneemt met Van Koppen Bouw, kunnen wij u vaak ook wel vertellen of u een vergunning voor de aanbouw nodig heeft.

De kosten van aanbouw

Als u overweegt om een aanbouw te plaatsen, wilt u uiteraard weten wat daar de kosten van zijn. Bij Van Koppen Bouw maken we deze vooraf altijd inzichtelijk. Op deze manier komt u niet voor vervelende verrassingen te staan, maar weet u altijd waar u aan toe bent bij de realisatie van een aanbouw. Het is lastig om hier direct de kosten van een aanbouw te vermelden, omdat deze per situatie compleet anders zijn. U kunt het beste een offerte aanvragen voor de kosten van een aanbouw.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Wij geven u graag een indicatie van alle kosten voor uw project. Vraag een offerte aan en krijg alle benodigde informatie.