logo

Houtskeletbouw Ouddorp

Houtskeletbouw laten bouwen in Ouddorp

Houtskeletbouw Ouddorp

Kiest u bij de bouw van uw woning in Ouddorp voor houtskeletbouw? Een goede keuze, want dit brengt veel voordelen met zich mee. Van Koppen Bouw is specialist op het gebied van houtskeletbouw in Ouddorp. Wilt u eerst goed geïnformeerd zijn voordat u de keuze maakt? Lees dan eerst verder.

86994361_1481152592066237_7943487764220084224_n

Wat is houtskeletbouw?

Houtskeletbouw is een modern bouwsysteem. Vanzelfsprekend is deze constructiemethode gebaseerd op hout. Hierbij bestaat het skelet van de woning uit een houten draagconstructie (een skelet of frame). Houtskeletbouw wordt ook wel eens afgekort als HSB.

Wanneer de wanden en het dak zijn uitgetekend in 3D en als losse elementen gemaakt worden, wordt ook de fundering gereed gemaakt. Dit proces gaat zeer snel, waardoor de bouwtijd kort is. Houtskeletbouw wordt daarom veel gebruikt bij de bouw van huizen in Ouddorp. Maar ook bij het maken van gevel- en dakelementen wordt houtskeletbouw veel toegepast.

De voordelen van houtskeletbouw

  • Wanneer u kiest voor houtskeletbouw in Ouddorp kiest u voor duurzaamheid in de vorm van milieuvriendelijkheid. Hout is namelijk een vernieuwbare grondstof zonder schadelijke stoffen.
  • Daarnaast is ook het wooncomfort zeer prettig. Een houtskeletbouw huis zorgt voor een constante, aangename temperatuur, omdat de wanden en het dak zijn gevuld met akoestisch en thermisch isolerend materiaal. Zo ervaart u niet alleen prettig wooncomfort, maar bespaart u ook op uw energiekosten.
  • Ook is de bouwtijd vrij kort. Een gebouw kan snel wind- en waterdicht worden gemaakt. Door de snelle bouwtijd van uw woning heeft u tijd om zorg te dragen voor andere werkzaamheden, zoals het inrichten van uw woning.
  • Tot slot is houtskeletbouw vrij licht materiaal vergeleken met staal of beton. Dit maakt het werken eenvoudiger en zorgt mogelijk ook voor een kostenbesparing.

Goed om te weten: op het eerste gezicht zul je houtskeletbouw niet herkennen. Aan de buitengevel kun je namelijk – net als bij iedere andere woning – gewoon bakstenen of ander materiaal plaatsen. Enkel het geraamte is opgebouwd uit hout, dit is dus niet direct zichtbaar.

Houtskeletbouw in Ouddorp

Zoals u merkt heeft het bouwen van een huis met een houtskeletbouw een aantal voordelen. Wilt u ook een woning met houtskeletbouw in Ouddorp of omgeving? Vraag dan een houtskeletbouw offerte aan bij Van Koppen Bouw. Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen!

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Wij geven u graag een indicatie van alle kosten voor uw project. Vraag een offerte aan en krijg alle benodigde informatie.