logo

Nieuwbouw huis bouwen

Nieuwbouw huis laten bouwen door Van Koppen Bouw

Nieuwbouw huis bouwen

In Nederland staan een paar honderdduizend huizen te koop. Toch komt het regelmatig voor dat iemand die op zoek is naar een nieuwe woning geen woning naar wens kan vinden. Dit geldt niet alleen voor bestaande huizen, maar ook voor nieuwbouwprojecten.

We horen over nieuwbouw huis bouwen regelmatig dat de projecten niet uitgesproken genoeg zijn, dat de woning niet aanpasbaar is of alleen tegen hele hoge kosten of dat er naar de eigen woonwensen niet geluisterd wordt. Dat moet anders!

86994361_1481152592066237_7943487764220084224_n

Kiezen voor een nieuwbouw huis bouwen

Een deel van de mensen die geen bestaand huis of nieuwbouwproject naar wens kunnen vinden, gaat over tot het zelf laten bouwen van een huis. Kiest u voor een nieuwbouw huis bouwen, dan komt er heel wat op u af. Daar informeren we u bij Van Koppen Bouw graag over, vanuit onze jarenlange ervaring met nieuwbouwhuizen bouwen. Welke aandachtspunten zijn er allemaal?

De eerste stap naar een nieuwbouwhuis: bouwgrond

Het is vaak niet eenvoudig om geschikte bouwgrond te vinden, omdat er veel belangstelling is voor kavels. Het kan dat er wachtlijsten zijn voor de kavels. Het is verstandig om dit even na te vragen. Bij de gemeente is bekend welke bestemming grond heeft, dus ook of er een (toekomstige) woonbestemming is. Handig om te weten met het oog op uw eigen kavel voor een nieuwbouw huis bouwen!

Welk soort nieuwbouw huis wilt u bouwen?

Als het gelukt is om een geschikt kavel te vinden, moet u bepalen welk type woning u wilt en voor welk bouwsysteem u kiest. We raden u aan om bij deze stap van het nieuwbouw huis bouwen goed na te denken over uw woonwensen. Op basis daarvan is de rest in te vullen. Denk hierbij aan:

  • uw woonwensen: uiterlijk van de woning, (toekomstige) gezinssituatie, duurzaamheid et cetera
  • uw budget: wat wilt / kunt u maximaal betalen voor het bouwen van een nieuwbouw huis
  • het ontwerp: kiest u voor een cataloguswoning of wilt u de woning geheel op maat laten maken?
  • het bouwsysteem: kiest u voor traditionele bouw, houtskeletbouw, montagebouw of toch logbouw?

De ontwerpfase van nieuwbouw huis bouwen

U heeft een kavel en u heeft in uw hoofd hoe uw woning er uit moet komen te zien. Samen met een architect kunt u een definitief ontwerp voor uw nieuwbouw huis laten maken. In deze fase van het bouwproces gaat u beslissingen maken over onder andere bouwmaterialen. De ontwerpfase is één van de leukste fases van nieuwbouw huis bouwen, omdat uw woning hier echt ‘een eigen gezicht’ krijgt.

Nieuwbouw huis bouwen: 3, 2, 1, GO!

De allermooiste fase staat op het punt van beginnen: de fase waarin de woning daadwerkelijk gebouwd wordt. In deze fase is een aannemer onmisbaar, omdat deze voor het feitelijk bouwen van het nieuwbouw huis zorgt. Met de aannemer worden alle afspraken, inclusief de financiële afspraken, vastgelegd. Zo weten beide partijen wat er van hen verwacht wordt en waar ze zich aan commiteren.

Offerte voor nieuwbouw huis bouwen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van uw eigen nieuwbouw huis bouwen of bent u benieuwd naar de prijs hiervan. Van Koppen Bouw informeert u met alle plezier. Bel ons op 0187 682 091 zodat we u van meer informatie kunnen voorzien. U kunt ook uw vragen stellen via ons contactformulier.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Wij geven u graag een indicatie van alle kosten voor uw project. Vraag een offerte aan en krijg alle benodigde informatie.