logo

Wat is het verschil tussen een aannemer en een bouwbedrijf?

Het verschil tussen aannemer en bouwbedrijf uitgelegd

Wat is het verschil tussen een aannemer en een bouwbedrijf?

Wanneer heb je een aannemer nodig en wat doet een bouwbedrijf precies? Het verschil tussen een aannemer en bouwbedrijf is niet voor iedereen even duidelijk. Daarom volgt hier een uitleg van het verschil tussen beide zodat u weet wie u nodig heeft voor uw bouwproject.

Wanneer u een woning wilt laten bouwen, verbouwen of renoveren heeft u vast behoefte aan professionele ondersteuning. Waar vindt u die professional die precies weet waar u aan moet denken, wat u nodig heeft en hoe uw woonwensen zo goed mogelijk gerealiseerd kunnen worden? Dit kan nog best een uitdaging zijn. In de eerste plaats omdat het niet altijd even duidelijk is wie u voor welke klus nodig hebt: een aannemer of een bouwbedrijf?

fotos_img_52101_normal

Het verschil tussen een aannemer en een bouwbedrijf

De termen aannemer en bouwbedrijf worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk een verschil tussen een aannemer en een bouwbedrijf. Om dit verschil uit te leggen noemen we hieronder enkele werkzaamheden die specifiek tot het takenpakket van een aannemer behoren.

Wat doet een aannemer?

Een aannemer:

  • bespreekt het ontwerp het bestek en de tekeningen met de architect
  • maakt een planning en zorgt ervoor dat deze opgevolgd wordt
  • vraagt de benodigde vergunningen aan
  • stuurt de mensen op de bouwplaats aan
  • draagt zorg voor de aanwezigheid van bouwmaterialen
  • is verantwoordelijk voor de inrichting en veiligheid van de werkplaats

De aannemer is dus degene die een bouwproject coördineert en verantwoordelijk is voor de uitvoering van het project. De aannemer is dus het aanspreekpunt voor alle vragen en is degene die eventuele problemen oplost zodat u zich hier zelf niet mee bezig hoeft te houden.

Wat doet het bouwbedrijf?

Als de aannemer degene is die het bouwproject leidt en alles regelt wat er geregeld moet worden, wat doet dan het bouwbedrijf? Het bouwbedrijf levert de mensen die werkzaamheden uitvoeren. Waar de aannemer dus voornamelijk een coördinerende rol heeft, is een bouwbedrijf vooral uitvoerend bezig. Bij grotere aannemers en bouwbedrijven komt het regelmatig voor dat de aannemer eigen bouwpersoneel in dienst heeft of een aannemer in dienst is van een bouwbedrijf. In dat geval is zowel de coördinatie als de uitvoering van de bouw, verbouwing of renovatie van uw woning in handen van hetzelfde bedrijf.

Aannemings- en bouwbedrijf

Van Koppen Bouw is een aannemings- en bouwbedrijf. Dit wil zeggen dat u zowel de coördinatie als de uitvoering van uw bouwproject bij ons neer kunt leggen. Wij dragen dan volledig zorg voor uw bouwproject en zorgen ervoor dat dit volledig naar wens wordt uitgevoerd. Alle voorbereidingen en werkzaamheden worden door ons uitgevoerd, van goedkeuring van het ontwerp tot de uiteindelijke oplevering. Dit heeft als grote voordeel dat de lijntjes kort zijn waardoor de communicatie op de bouwplaats soepel verloopt. Het is voor onze aannemer eenvoudiger om toezicht te houden op het project en de planning. Voor u betekent dit dat uw project geheel naar wens en volgens planning wordt uitgevoerd.

Diensten

Wat kunnen wij dan zoal voor u betekenen? U kunt bij ons terecht voor de volledige bouw, een verbouwing, aanbouw of renovatie van uw woning. Voor elk type project, groot of klein bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn vooral actief in de regio’s Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Voorne-Putten, maar zijn actief in heel Zuidwest Nederland. Meer informatie over onze dienstverlening of direct een offerte aanvragen? Neem contact met ons op.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Wij geven u graag een indicatie van alle kosten voor uw project. Vraag een offerte aan en krijg alle benodigde informatie.